Utan dator försmäktar jag….

Nej så farligt är det inte alls att vara utan dator i flera dagar. Det är faktiskt riktigt skönt och avkopplande. Att ha en datasemester lite då och då tycker jag alla borde ha. Så känns det nu i alla fall. Det fanns en tid då det var bland det värsta som kunde hända var att ej kunna koppla upp sej online. Och att ej kunna se vad som händer kändes som att man var skickat till ett mörkt svart hål.

Men nu så har det bara varit härligt. Jag har varit hos pojkvännen sen i torsdags och knappt kollat facebook på mobilen ens. Många år levde jag med svåra sociala problem. Fobier kan man säga eller bara svårigheter att klara av ett normal socialt liv. Dessa år så betydde datorn och internet väldigt mycket. Man kan säga att jag levde på nätet. Nu när jag tänker på det idag så känns det lite sorgligt. För jag vet hur många som lever så. Sitt liv online.

De åren som jag drack alkohol och samtidigt chattade på en community, så gled jag in i en låtsasvärld. Där jag blev en helt annan person. Jag träffade vänner som också hade ett alter ego på nätet. Ett nickname som blev en personlighet till slut. Det är många år sedan detta hände, men då jag tänker på det så blir jag sorgsen. Att jag ej trodde att den person jag var skulle vara tillräckligt bra. Att jag blev en annan person som var mer spännande, mer smart och en person som andra kunde tycka om.

Idag så är jag bara mej själv. Jag är som jag är, med mina fel och brister. Men jag behöver inte ta på mej någon mask och låtsas att vara någon annan.

Kommentera