Trött, tröttare, tröttast?

Varför är jag så trött hela tiden? Jag försöker att hitta orsaker hela tiden. Insättningen av Litium. Är det vårtröttheten? Kanske för jag känner att jag kommit in i en period av klimakteriet. Till och med de nätter jag är vaken är jag trött även om jag inte kan sova. Jag försöker vara ute i friska luften, men än så länge så känns det kallt ute. Jag dricker en massa kaffe som borde få mej att gå in i duracellkanin mode. Varför är jag så trött hela tiden? Pojkvännen undrar vad det är med mej. Jag vet ju inte själv.

Jag brukar ju ha såna här perioder av dvala. Men nu känns det som det är något mera. Hur ska jag kunna försöka aktivera mej om jag bara sover hela tiden. I-landsproblem jo men visst. Och jag vet ju att även om jag ibland sover 20 timmar så är sömnen ej bra sömn. För 4 år sedan så fick jag konstaterat att jag lider av sömnapné. Jag fick prova en ”snarkmaskin” men det slutade med att jag fick panik och slet av mej masken i sömnen. Så var det med det. Snarkningarna är ju inte största problemet utan de andningsuppehåll som jag har under sömnen. Då jag har gått ner i vikt 20 kg sedan sömnutredningen så har också mina timmerstockar blivit mer sällsynta. Även om pojkvännen helst sover i annat rum. Att detta enbart skulle vara orsaken har jag svårt att tro eftersom detta med tröttheten är något som blivit mer påtagligt sista månaden.

Då jag har bipolär och ADHD/ADD så är rutiner och tider viktigt för mej för att få vardagen att fungera. Nu med tröttheten så har jag ingen som helst startmotor till någonting. Då hemmet förfaller så kommer också paniken att inte klara av det allra enklaste. För 2-3 månader sen så minskade jag ner på antalet timmar med Boendestöd och imorgon ska vi ha utvärdering på detta. Det känns lite som ett nederlag att erkänna att jag nog behöver mer timmar, just nu. Jag hoppas ändå att jag ska få positiv respons av mina kontaktpersoner även om jag ej klarat av det helt och hållet.

Just nu vill jag bara känna mej som vanligt, inte som en trött zombie som bara vill sova.

Kommentera