Svanarna ger hopp om våren

Mina promenader med hundarna blir många gånger promenader i de små händelserna i naturen. Om åkerbären börjat blomma, om björklöven fått musöron, såna där små saker som man förut tagit för givet. Nu för tiden så är dessa små saker viktiga för mej. Viktiga att se, uppleva och minnas. Långt borta är det stressiga liv som jag ej klarade av att leva. Nu finns naturen som är som mitt eget tempel som jag hämtar kraft och energi i från. I dag så jag tre svanar flyga över byn. Man kan ej säga att svanesången är ljuv direkt, men samtidigt så är den så underbar som den vackraste melodi. Våren är i antågande. Just nu så ligger oerhört mycket snö kvar. Nätterna är kalla men dagarna är soliga och sköna och man kan inte annat göra än att njuta av denna vårvinter vi har här uppe i landet. Vinterjackan är fortfarande på men man kan ta av sej både mössa och vantar ibland. Ibland så kan jag känna mej avundsjuk på er som bor söderut då vår och sommar-halvåret verkligen är ett halvår. Men samtidigt så skulle jag aldrig vilja byta. Snart så tar de ljusa nätterna vid och att få uppleva midnattssolen är stort. Då glömmer man den mörka tiden då man inte ser solen lysa. Allt sker så snabbt här. Nu ligger en massa snö på marken men om en månad så är det säkert snöfritt om man bortser från enstaka snöhögar. Jo, jag vill nog hellre ha denna slags vår vi har häruppe. Och nu har ju svanarna annonserat att det kommer en vår i år också.

Kommentera