Sömnlös natt och Boendestöd

Nu har jag kommit in i en period igen då jag har en natt per vecka utan sömn. Jag tar det numera med ro då jag är sjukpensionär sedan flera år. Värre var det då man skulle upp och jobba klockan 7.00 och inte sovit en blund på hela natten. Nu för tiden så försöker jag helt enkelt att låta bli att lägga mej dagen efter sömnlöshet. Allt för att komma in i rätt rytm igen. Mina sömnproblem har jag haft sen jag var 6-7 år så detta är en del av mitt liv helt enkelt. Ändå har jag vägrat att ta insomnings- eller sömntabletter. Dessa skulle störa min redan störda sömn ännu mer är jag helt övertygad om. Nå denna gången så sov jag ändå en timme uppdelat på tre sömnperioder, så idag blir det nog inte så svårt att klara av dagen utan att svimma av trötthet.

Då jag har Boendestöd på måndagar och torsdagar så var det dags nu på morgonen. 8.30 dessutom. Inte ens en kopp kaffe hade jag hunnit få i mej. Men min personal idag är en energisk kvinna så ganska snart så var vi gång med städningen. Sida vid sida. Eller vi städade i olika rum. Och städning, röjning är nog mer nära sanningen. Jag har kartonger i min lägenhet. För några år sedan läste jag en artikel där ordet ADHD-lådor stod. Det är såna som jag har. Numera så har jag inte så många, men om jag går tillbaka 10 år i tiden eller mer så hade jag ADHD-lådor runt om alla väggar som var fria från möbler. Inte bara en utan dom var staplade på varandra 3-4 på höjden. Jag kunde ej klara av att ordna det själv då. Det gör jag inte riktigt nu heller, men det har blivit bättre. Och visst mår jag bättre då jag inte lever i en lägenhet som ser ut som en lagerlokal.

Nu är hela lägenheten städad. Det känns skönt. Det är bara några små saker som jag ska göra klart så kan jag koppla av resten av dagen. Bara den känslan att ej ha någon press på sej av saker som borde göras kan ofta ge mej en extra puff att ta itu med någonting som inte är så akut. Vi får väl se hur det blir. Kanske jag sätter mej och syr nya sovrumsgardiner eller så kanske jag försöker laga min trasiga stationära dator. Men nu först ska jag ha en kopp gott kaffe.

Kommentera