Next to normal – Rockmusikalen

En helt vanlig familj med en kärleksfull mamma och en uppmärksam make, en charmig tonårsson och en duktig dotter. En perfekt och lycklig familj. Eller? Är allt normalt i familjen? Är det bara nästan normalt? Och varför låtsas alla som det ingenting när Mamman kastar saker omkring sig och brer smörgåsarna på golvet?

Next to Normal en rockmusikal av Brian Yorkey och Tom Kitt är en Broadwaymusikalen som vunnit Pulitzerpriset, tre Tony Award. Klippet är från en uppsättning av Wasa Teater.

Sången En vanlig dag (Just another day) berör mej oerhört då man verkligen kan leva sej in hur Mamman varvar upp från glad och energisk till ett maniskt virrvarr mot slutet. Familjen som från början kan småle lite åt den energiska Mamman ser mot slutet så maktlösa och förtvivlade inför hennes beteende. Stor igenkänningsfaktor.

En reaktion på “Next to normal – Rockmusikalen

  1. Den skulle jag nog vilja se hela den där Next to normal. Klippet du visar är ju toppenbra. Jag sitter här och grinar. Är så jädrans känslig när saker kommer konkret framför mig på det där sättet. Känner också igen. Kramar. Hoppas du har det bra förresten!

Kommentera