Mötet avklarat

Så var mötet med personalen från Boendestödet avklarat. Jag var nervös igår men det visade sej vara onödigt. Tre stycken av personalen var med och dom känner mej sen flera år tillbaka. För flera månader sen så hade jag och en av personalen ett planeringsmöte om att minska ner tid och antal besök. Tidigare hade jag morgonbesök samt telefonväckning varje vardag. Helgerna endast telefonväckning. Sedan hade jag Städ/Röj och annat Diverse 1-2 timmar 4 dagar i veckan. Då jag börjat må bättre och själv tagit egna initiativ mer och mer så kändes detta med Städ fyra gånger i veckan mer som ett stressmoment. Dessutom så blev jag uppbunden vissa dagar då personalen kunde komma allt från kl 9.00 till 15.00.

Med tanke på att jag är både Bipolär och har ADHD/ADD så är tider och rutiner viktiga. Så en av mina kontakter från Öppen Teamet sa att jag skulle kräva att få samma tider varje dag. Åtminstone att jag fick hjälp på förmiddagarna så jag hade möjlighet att planera in mina dagar bättre. Som lite extra krut så skulle jag säga att min KP inom Psykiatrin skulle skriva ett intyg att detta var nödvändigt för min fortsatta rehabilitering. Nu behövdes det inte något intyg. Men jag är övertygad om att det tog skruv lite i alla fall. För sedan dess så har jag nu alltid fått personal på förmiddagen som jag önskade. Oftast kl 9.00 vilket är väldigt bra för mej som verkligen behöver komma igång på morgnarna.

Att antalet tillfällen med städ nu varit mindre har varit både bra och dåligt. Då min pojkvän flyttade så blev det att jag sa bort några gånger. Ibland så var det annat som kom i vägen också som läkarbesök och skjuts av dottern. Men på det stora hela så funkade allt bra. Men så började jag med Litium och det gjorde att mina bipolära svängningar fick fart. Inte som förut med hypomanier och manier utan nu så dippade jag ner i depressioner som jag ej haft på långt över 5 år. De varade ej så länge men samtidigt så började jag känna en håglöshet som inte är likt mej alls. Sen dessa tårar. Som aldrig tycktes ta slut. En vecka så grät jag så mycket så jag trodde aldrig det skulle ta slut. Och då jag fick frågan varför så visste jag inte alls. Sedan allt trötthet, som inte liknar någonting. Alla säger att det är vårtrötthet, men jag känner att detta är något mer.

Därför så tillsammans med personalen, personal från Öppen Teamet samt min Psyksyrra så har vi bestämt att jag ska ha Städ/Röj ytterligare en dag per vecka. Så då har jag personal Måndag, Onsdag och Torsdag. Jag hoppas självklart att jag ska komma ur denna svacka men nu så länge så får jag kapitulera och erkänna att jag behöver mer stöd hemma. Jag är samtidigt stolt över mej själv, som kan erkänna för mej själv och andra att just nu så mår jag sämre och behöver mer stöd i hemmet. Istället för att vara duktiga flickan som kämpar och försöker tills jag ramlar ihop i en hög.

En reaktion på “Mötet avklarat

  1. Oj, jag skulle aldrig i livet klara av att inte veta när personalen skulle komma. Och skulle dom göra så när det gäller min dotter skulle jag bli oxtokig! Bra att du kunde få ändring på det!
    Och bra att du säger till om dina svårigheter i tid.
    Angående medicinering så är jag också så himla dödstrött. Kan komma hem och lägga mig och sova i flera timmar. Fy vad det är jobbigt.
    Många många kramar!

Kommentera