Marknad, loppisar och en massa garnnystan.

På lördagen så hade vi planerat en sista Loppis-turné för säsongen samt att besöka en höstmarknad i en ort norrut. Inte för att köpa en massa utan mer för att hitta på något att göra annat än att vara hemma i byn hemma hos någon av oss. Den första loppisen var i en grannby och en fast loppis. En firma som köper upp hela bohag och säljer möblerna i en affär och resten i detta Loppishus. Jag hade fått veta någon månad innan att de hade fått in garner som var helt ouppackade  och antagligen någon som köpt upp lagret från en firma. Så för mej som börjat sticka åt Hjälpstickan kunde det finnas skatter där.

Jag kom därifrån med två kassar garn och 2 böcker om Norrbotten. Jag hade lovat att inte se på något annat än garnerna, men böckerna var mitt framför ögonen där jag satt på en stol och kikade i garnlådorna. Efter det så bar det av norrut ca 8 mil för marknad.
Denna marknad som jag minns sen många år tillbaka då jag besökt den sist, ja den hade krympt. Väldigt mycket. Lite besvikna blev vi båda två men det är ju bara att gilla läget en sån här gång. Men så ser jag något som gjorde mej intresserad. Två äldre damer satt och sålde hantverk, tygtryck mest vad jag såg. Men jag var mer intresserad av det andra dom sålde. Garnet 7 Bröder. Jag tog tag i pojkvännen och sa ”Dom har 7 Bröder, garnet som jag har letat efter” Min oerhört förstående pojkvän ler och säger då ”har dom ingen syster?”. Sen fortsatte han för han vet att jag kan bli fast ett tag om jag hittar något jag vill köpa. Jag kikade lite på garnerna och pratade med damerna och sa att ”jag ska titta runt men jag kommer tillbaka”

Det var som sagt en liten marknad så jag kom tillbaka rätt snabbt. Skvallrade lite åt damerna att en kvinna som hade sitt bord ute tog 70:- för samma garn som dom sålde för 55:-. stannade kvar och pratade lite medan jag skulle försöka välja vilka färger jag ville köpa. Damerna var systrar från Kiruna och detta garn 7 Bröder som är ett finskt garn köpte dom över gränsen. Den äldre förstod nog att jag skulle köpa många nystan så hon sa att jag skulle få dom för 50:- nystan om jag köpte 10 stycken. Snabb koll i börsen visade att jag hade 475:-. Till saken hör att i vanliga fall så är jag farlig på att pruta. Men kunde inte börja pruta hårt med dessa söta damer. Men gamla tanter brukar vara snälla så jag fick köpa 8 nystan för 50:-. Så jag gjorde en jäkligt bra affär plus att jag fick en trevlig pratstund med dessa gamla systrar.

Efter denna marknad så for vi hemåt och hoppade faktiskt över den stora loppisen som vi egentligen åkte upp för. Men pojkvännen kände sej hängig och jag kände att jag var nöjd med mina inköp denna dag. Men på hemvägen stannade vi till lite snabbt på en mindre loppis och där köpte jag 3 par strumpstickor för en tjuga. Så 3 kassar med garn, strumpstickor och två böcker blev dagens skörd. Väl hemma så kom tröttheten. Det tar att vara där det är mycket folk. Innan klockan blivit 18 så hade jag parkerat mej i sängen för att gå igenom och kika på garnerna. För mej är det som en ritual då jag har handlat mycket saker. Sen så började jag att sticka på ett par sockar och såg på en gammal tv-serie. Jag somnade nog ganska tidigt och idag blev det en rejäl sovmorgon till 12.30. Men det behöver man ibland.

En reaktion på “Marknad, loppisar och en massa garnnystan.

Kommentera