Dom där diagnoserna

Då nu denna blogg legat i träda på grund av lite diverse saker, så känns det dags att skriva en lite presentation av mej själv.  Även om jag inte har några som helst ambitioner att samla hits, så hör det väl till god ton (tror jag) att ha någon slags varudeklaration på sej själv som bloggare.  Ordet bloggare känns inte som jag. För jag är bara jag.

Första gången som jag skrev någon slags blogg var faktiskt 2001, fast då hette det dagbok. Jag skrev nästan ett år dagligen då jag kämpade mot ett svårt alkoholmissbruk. Det blev som ett slags behandling online, att skriva ner allt om denna svåra kamp. Just att jag publicerade mina tankar och känslor online gjorde det hela så öppet och ärligt att det blev den motsats till de år som jag varit en dold alkoholist, där inte ens mina närmaste märkte hur det stod till med mej.

Idag är jag fri från missbruket. Men då denna medicin togs bort från mej så kom en del andra saker upp till ytan. Under 10 år så fick jag nya vänner vid mina sida. Bipolär, ADHD/ADD och PTSD. Dessa hade funnits dolda men kom nu fram och visade både sina värsta sidor, men även sina goda sidor. Att lära sej leva med dessa har trots många svåra år lärt mej att uppskatta och förstå vad som verkligen är viktigt i livet.

Min blogg kommer absolut inte bara handla om diagnoser och funktionshinder. Såna finns det så det räcker. Men det är en del av mitt liv så mellan varven så kommer jag nog att dyka djupt ner i mina funderingar och tankar angående dessa.

Kommentera