Allting går att sälja med mördande reklam….

Jag har få minnen från min barndom. Men vissa finns där för evigt trots att de ej handlar om några stora händelser. Det kan vara de udda lekar jag lekte då jag var för mej själv. Jag minns att jag lekte med olika batterier och att dom var människor av något slag. En slags armé för dom skulle stå i raka led. För yngre tittare så kan jag nämna att på den tiden ja var liten så användes nog mer batterier av större storlek och inte som nu då det räcker med AA och AAA.

Musik är en annan sak som stannat kvar i minnet och saker man har sjungit. Ibland då man mimade lite högljutt till ABBA eller sjöng mer sorgset tillsammans med Lena Andersson att: ”Är det konstigt att man längtar bort nån gång”. Detta var alltså på 70-talet i Norrbotten och många proggband dök upp. Nu var jag inte så pass gammal att jag hade så stor koll på detta, men ett band förstod jag var här upp i från. ”Norrbottens Järn”. Att dom sen hade en hit som var rolig att sjunga till gjorde allt perfekt.

Vi bodde i ett gammalt hus, badrummet var så kort att det inte rymdes ett vanligt badkar. Så vi hade något som i alla mina föräldrar kallade ”sittbadkar”. Det var två olika nivåer så att man skulle sitta och bada. Men då jag inte är eller var som man borde ha varit så satt jag där man skulle ha fötterna och tvärtom. Jag brukade bada länge om jag minns rätt. Och det enda jag kan minnas mer är det är att jag satt och sjöng allt vad jag kunde.

                                Kom och köp konserverad gröt!

Minnen från barndomen ska man vara rädd om. Jag har så få så de jag har släpper jag aldrig ifrån mej. Hur tramsiga och vardagliga än dom kan tyckas vara.  Och det bästa. Just detta minnet är något som har på sätt och vis präglat mej ända tills idag och min syn på livet, både det lilla och det stora.  Så kom ihåg, låt ingen lura på dej konserverad gröt.

Denna inspelning är ny, jag valde den istället för en från 70-talet. Enjoy!

Norrbottens Järn 2.0 från konserten på Kulturens Hus i Luleå 2011.01.28
Fotograf: Ulf Jakobsson

Maria Rosén/ sång, Ted Ström / sång, piano, Ulf Jonsson / dragspel, Christer Engberg / mandolin, Göran Eriksson / fiol,Tommy Skotte / bas, Dick Ask / trummor
Text & musik: Ted Ström

Kommentera